Theater.png
 
Logo_favicon_Tekengebied 1 kopie 2.png

Brigitte Minne schrijft bijna 30 jaar boeken en werkt mee aan tijdschriften, tv, theater en film. Haar passie voor vertellen met woorden en beeld is groot en tempert niet. Meer nog, het kleurt haar leven wondermooi. Toen Brigitte vijf was, timmerde haar moeder stiekem in de kelder een poppenkast. Sinterklaas bracht niet alleen de poppenkast. Tot haar grote verbazing vond Brigitte ook de oude poppenkastpoppen van haar vader naast haar schoen. Gewone poppen waren niet aan Brigitte besteed maar poppenkastpoppen des te meer. Omdat ze toen geen broers noch zussen had, was ze zowel poppenspeler als toeschouwer.

Nadat ze Roodkapje en grootmoeder liet groeten, zat ze twee tellen later voor de poppenkast te juichen. Een vermoeiende aangelegenheid. Na meer dan een halve eeuw neemt Brigitte deze draad weer op en kan ze nu eindelijk de hele vertoning in de poppenkast blijven.


Theater Minne presenteert:
Brugs Beertje moet brullen!’ door en van Brigitte Minne

Met grote dank aan:

  • Wim Berteloot: muziek

  • Erik De Logi: eeuwige steun en toeverlaat 

  • Bernard Dewulf: geluid

  • Naomi Kerkhove:  poppen en attributen 

  • Steven Vandenbosch: belichting en speciale effecten

  • Erik Wille: regie en decor

    Deze voorstelling (goed voor mensen van 4 tot 104 jaar) gaat in première in oktober 2019. Boeken voor groepen kan. ‘Brugs beertje moet brullen’ gaat ook op reis.

 
Logo_favicon_Tekengebied+1+kopie+3.png
Gallerie_Magiek_www_002.jpg
 

Erik Wille is auteur, kalligraaf en kunstschilder, zeg maar een creatieve duizendpoot met pen en penseel. Hij is evengoed een ervaren poppenspelmaker- en speler en schreef furore in Aalter met het ‘Marionettentettentheater.’ Twintig jaar lang bestudeerde hij de plaatselijke dialecten van zijn geboortestreek en schreef er een boek over. Al een halve eeuw treedt hij op als volkszanger met Vlaamse markt- en café-chantantliederen. Dat resulteerde in memorabele momenten. Zo zette hij een nokvolle tent in Dranouter op zijn kop. Voor theater Minne steekt hij de handen uit de mouwen voor de decors en de regie van ‘Brugs Beertje moet brullen.’


Gallerie_Magiek_www_002.jpg
 

Erik De Logi heeft een carrière achter de rug als gespecialiseerd arts. De natuur en kunst hebben hem altijd betoverd. Hij toeft dan ook vaak in musea, theater- en concertzalen en de bioscoop. Als student speelde hij poppenkast en een podium schrikten hem niet af voor een grol of grap of een deuntje met de mondharmonica of gitaar. Hij stond aan de wieg van Picturale, een befaamde tentoonstelling en wedstrijd voor illustratoren in de Vlaamse Ardennen en was 10 jaar lang vrijwillig de drijvende kracht en voorzitter van Picturale. Met zijn handige handen realiseert hij voor theater Minne decors en assisteert hij bij techniek en regie. Ook in de galerij en het winkeltje van Galerie Magiek is hij een onmisbare kracht. Deze duivel-doet-al  is al jarenlang de man en grote steun en toeverlaat van Brigitte Minne.


Gallerie_Magiek_www_0022.jpg
 

Steven Vandenbosch heeft een passie voor fotografie, film en techniek. In zijn kelder bouwde hij dan ook een heus lab waar hij de tijd vergeet. Het liefst begint Steven van scratch. Hij tekent ontwerpen en plannen, maakt eigenhandig de onderdelen en motors en assembleert. Zo vervaardigt hij onder andere unieke drones en  geluidsinstallaties. Voor theater Minne is hij de meester-tovenaar van het licht, geluid en special effects.


Gallerie_Magiek_www_004.jpg
 

Wim Berteloot

Beiaardier Wim Berteloot behaalde het einddiploma aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn te Mechelen (waar hij ondertussen docent is). Aan het Klein Seminarie te Roeselare is hij muziekleraar.Hij is ook de enthousiaste dirigent van het mannenkoor "De Kerels" (Emelgem-Izegem).In oktober 2017 werd hij stadsbeiaardier van Brugge. Naar eigen zeggen, een hoogtepunt in zijn carrière.Daarnaast is hij gastbeiaardier in Vlaanderen, Wallonië, Nederland, Duitsland en Frankrijk.Wim maakte de muziek voor ‘Brugs beertje moet brullen.’ Brigitte Minne is niet weinig trots met de bijdrage van stadsbeiaardier Wim.