Brigitte Minne

Brigitte Minne schrijft kinderboeken en scenario's voor tv en theater. Terugkerend thema in haar werk is de weerbaarheid van kinderen en hun vermogen om de wereld mooier te maken. Zij werkt samen met grote illustratoren en steekt haar bewondering voor hun vakmanschap en verbeelding nooit onder stoelen of banken. Zij heeft oog voor mensen die creëren en op een unieke manier verhalen vertellen. Ze gunt hen graag een plek in de schijnwerpers. In Galerie Magiek in Brugge geeft zij jonge ontwerpers en illustratoren een plek om hun werk te tonen en te verkopen.


Marita Vermeulen

Marita Vermeulen zit ruim dertig jaar in het boekenvak. Eerst als recensent, tegenwoordig als uitgever bij uitgeverij De Eenhoorn, bekend van mooi geïllustreerde en rijkelijk vormgegeven kinder- en jeugdboeken. In haar boek 'Buiten de lijntjes gekleurd' schrijft ze over het talent van Vlaamse illustratoren om op een kleurrijke en unieke manier verhalen te verbeelden. Zij ging graag in op de uitnodiging van Brigitte Minne om drie keer per jaar werken te selecteren voor Galerie Magiek in Brugge.


Greet Bosschaert

Greet Bosschaert woont en werkt in Brugge. Ze studeerde regentaat Plastische kunsten en volgde een opleiding illustratie van boeken en tijdschriften. Greet werkt deeltijds in de woordenwinkel Symposion. Haar eerste prentenboek Durf ik?  verscheen in 2000. Het werd een succes en er verschenen vertalingen in het Frans, Engels en Koreaans. Ze illustreerde al een stapel kinderboeken. Greet streeft naar vrolijke, direct leesbare beelden, al wil ze niet alles invullen voor de lezer. Ze maakt kleurrijke collages in acryl, kleurpotlood, pen, inkt en waterverf.


Gallerie_Magiek_www.jpg

Joris Thys

Joris Thys groeide op in Kruibeke, maar woont nu in Gent, waar hij ook gestudeerd heeft. Hij volgde de opleiding Digitale en grafische media aan de Arteveldehogeschool en daarna Grafisch ontwerp, met de ptie Illustratie aan het KASK. In 2013 won hij de illustratiewedstrijd Goed voor Druk, die jaarlijks door De Leeswelp en het VIC werd georganiseerd. Datzelfde jaar kreeg hij op de Picturale van Ronse de prijs voor aanstormend talent. Momenteel werkt hij als zelfstandig illustrator en vormgever in Gent. Een eerdere samenwerking met Brigitte Minne beviel hem zo goed dat hij in Galerie Magiek voor het eerst originele illustraties te koop aanbiedt.


Naomi Kerkhove

Naomi Kerkhove studeerde multimediale vormgeving aan het KASK in Gent. Ze ontwikkelt haar werk op het grensgebied tussen beeldende kunst en performance. In haar installaties en voorstellingen creëert ze een poëtische miniatuurwereld waarin verwondering centraal staat. Met stripmateriaal, gestikt textiel en animatiefilms bouwt ze bevreemdende landschappen waarin figuren verdwaald ronddolen. Haar werk getuigt van een grote gevoeligheid voor de condition humaine, waarin existentiële eenzaamheid en ontroering om de schoonheid van de werkelijkheid hand in hand gaan.